Fysik

erstatningsresistans

21. september 2010 af annarosenvang (Slettet) - Niveau: B-niveau

 jeg har to resistorer: 230 ohm og 375 ohm. de to resistorer kobles parallelt. Strømmen igennem den mindste resistor er 30 mA.

Bestem erstatningsresistansen samt strømmen gennem den største resistor?

Jeg kan godt bestemme erstatningsresistansen for dem begge, men kan ikke finde ud af hvordan man gør ved kun den ene?

Strømmen kan jeg heller ikke beregne. Håber der er nogen der kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2010 af peter lind

Jeg går ud fra at du med det sidste ikke kan finde strømmen i den store modstanden. Du skal bruge at spændingsfaldet over de 2 modstande er ens.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2010 af mindleaving (Slettet)

Beregn først spændingsfaldet over den lille modstand med

U = R*I

Spændingsfaldet over den store modstand er den samme, da modstandene er parallelt-koblet.

Med samme formel kan du så også bestemme strømmen gennem den store modstand.


Svar #3
21. september 2010 af annarosenvang (Slettet)

 men hvordan beregner jeg erstatningsresistansen? Bare ved at sige: 1/375 = 0,002667 ohm^-1?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2010 af peter lind

1/R = 1/R1+1/R2


Svar #5
21. september 2010 af annarosenvang (Slettet)

 jamen så får jeg jo den samlede erstatningsresistans og den har jeg beregnet. 

Jeg skal beregne erstatningsresistansen kun for den største af modstandende dvs. den på 375 ohm. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2010 af peter lind

Det giver ingen meningen at tale om en erstatningsmodstand for en enkelt modstand. Ideen med erstatningsmodstand er at man kan erstatte et komplekst net af modstande med en enkelt modstand, som man så kan bruge i sine beregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2010 af mathon

                                         Rstor·I = U = Rlille·(0,030 A)

                                         I = (230/375)·(30 mA) = 18,4 mA


Skriv et svar til: erstatningsresistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.