Matematik

Hæv parenteser og reducer?

21. september 2010 af malenealbæk (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Hvordan regner man dette stykke:

(x+5)+(x-3)=

-(2x+4)=

5(x+2)=

2(-x-1)=

Håber at i kan hjælpe mig:-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Der er 4 stykker. Du skal hæve parenteserne og reducere, præcis som du har angivet i titlen. Plusparenteser kan hæves uden videre. Man hæver en minusparentes ved at ændre fortegn for hvert led inde i parentesen. Men det vidste du jo godt allerede, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2010 af sillemusen123 (Slettet)

hej det du skal: først kigger du på hvilken slagt parenteser det er altså om der er plus eller minus mm.

derefter skal du kunne parentes reglerne som er.

gange parentes: alle ledene i gangeparentesen skal ganges

plus parentes: man må hæve og sætte en plus parentes uden at forandre fortegn

minus parenteser: ændre man fortegn dvs i stedet for minus kommer der til at stå plus.


Svar #3
21. september 2010 af malenealbæk (Slettet)

 okay, mange tak:-) jeg vil gøre et forsøg nu så:-)


Svar #4
21. september 2010 af malenealbæk (Slettet)

 - hvordan finder jeg ud af hvad "x" er så?:O


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 -- Det kan du ikke finde ud af. Dette er ikke ligninger, kun reduktionsstykker. x kan være et vilkårligt tal.


Skriv et svar til: Hæv parenteser og reducer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.