Matematik

Matematik opgave .

21. september 2010 af Spøgelset (Slettet)

Heej folkens
Jeg har lavet en matematik opgave, som jeg er lidt i tvivl om er rigtIgt. Håber der er nogle som lige vil se om det er riigtigt...

På en konto står 16449,15 kr. Rentefoden er 4%, og beløbet har stået urørt på kontoen i 7 terminer. Hvor meget bkec der oprindelig indsat?

16449,15 = K0 *(1+0,04)7 hvor K0 er det beløb som oprindeligt blev indsat

16449,15 = K0 *(1+0,04)7

16449,15 divideret med (1+0,04)7 = K0

12500,0021 kr. = k0


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2010 af kieslich (Slettet)

yep, afrund til 12500


Svar #2
21. september 2010 af Spøgelset (Slettet)

tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Jo, det er rigtigt, når det rundes til 12500,00 kr.


Svar #4
21. september 2010 af Spøgelset (Slettet)

Hvad med denne opgave:

Hvis en person har en formue på 600000kr. og formuen vokser med 7% om året, hvor mange år (helt tal) skal personen så vente på at blive millionær? Løs problemet ved at prøve med forskellige værdier af n i renteformlen.

isoler n:
K=K0 * (1+r)^n
<=> K/K0=(1+r)^n
<=>log(K/K0)=n*log(1+r)
<=> log(K/K0) / log(1+r) = n
<=> ( log(K) - log(K0) ) / log(1+r) = n
=> ( log(1.000.000) - log (600.000) ) / log (1,07) = n
<=> n = 7,55
i og med der kun findes hele terminer, må n ~ 8


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2010 af kieslich (Slettet)

rigtigt


Svar #6
21. september 2010 af Spøgelset (Slettet)

Godt :D


Svar #7
21. september 2010 af Spøgelset (Slettet)

Men jeg kan ikke finde ud af denne opgave:

På en konto står 17665,29 kr. Pengene har stået urørt i 5 terminer på en konto hvor renten er 2%. Hvor meget mere ville der have stået på kontoen hvis renten havde været 3 %


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2010 af mindleaving (Slettet)

Samme formel som du har brugt til den med at blive millionær. Bare at du nu ikke har K0, men K.

Når du har fundet K0, kan du bruge samme fomel med renten 3%.


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2010 af kieslich (Slettet)

først regner du tilbage og finder det oprindelige beløb (som i den første opgave). dernæst regner du fremad, men nu med en rente på 3%


Skriv et svar til: Matematik opgave .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.