Matematik

Bestem et udtryk for svingningen

22. september 2010 af Mergart (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg sidder med et problem i en matematik opgave. Den lyder således:

"En pendulbevægelse er fastlagt ud fra følgende forudsætniner, hvor T er svingningstiden:

Pendulet befinder sig til tiden t = 0 i punktet R. I øvrigt gælder:

T=3 sek    |OQ|=2m                     <(vinklen mellem)POR = <(vinklen mellem)ROQ = 30 grader"

Jeg skal ud fra dette bestemme et udtryk for svingningen til tiden t.

Jeg har vedhæftet opgaven. (Mangler kun hjælp til opgave a)

Vedhæftet fil: Opgave hjælp.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af mathon

                          x = (1 m)·cos(((2π)/3)·t + (π/2))


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#1

Hvorfor (1 m) , når nu |OQ| = 2m ? Det er heller ikke en korrekt antagelse, at vinklen mellem sigtelinien fra O til pendulet og lodlinien OR vokser proportionalt med tiden t.

Man skal opstille bevægelsesligningerne for pendulet med de givne begyndelsesbetingelser.


Svar #3
22. september 2010 af Mergart (Slettet)

Jeg forstår ikke hvorfor det er (π/2)? Hvis Cos er til (π/2) så er det da 90 grader?


Skriv et svar til: Bestem et udtryk for svingningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.