Matematik

hjjjææælp

22. september 2010 af ewu32gtv (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har brug for lidt hjælp En cirkel har centrum i punktet C(3,-2) og går gennem punktet P(0,2). Bestem en ligning for cirklens tangent t i punktet P.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af mathon

beregn radius r = |CP|


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2010 af peter lind

Tangenten har normalvektoren CP. Sammen med oplysningen om at den går gennem P har du tilstrækkelig oplysning til at finde ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Cirklens radius i P står vinkelret på tangenten til cirklen i P. Vektoren CP er derfor en normalvektor til tangenten. Tangenten skal også gå gennem punktet P.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2010 af mette48 (Slettet)

vektor CP er normalvektor til tangenten, der går gennem P


Svar #5
22. september 2010 af ewu32gtv (Slettet)

 er det her rigtigt??

Y-2=-(3,5)*(x-0)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hældningen er ikke rigtig.


Svar #7
22. september 2010 af ewu32gtv (Slettet)

 hvordan gør man så? :S


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. september 2010 af mathon

           →
           CP = [-3,4]

           [-3,4]•[x-0,y-2] = 0           når - på tangenten - (x,y) er et vilkårligt punkt  forskelligt fra (0,2) skal
                                                  skalarproduktet - grundet ortogonaliteten - være lig med 0

         -3x + 4(y-2) = 0

         -3x + 4y - 8 = 0

          4y = 3x + 8

          y = (3/4)x + 2


Skriv et svar til: hjjjææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.