Fysik

HJÆLP!

22. september 2010 af Karldenstore (Slettet) - Niveau: A-niveau

HJÆLP TIL DENNE TRÅD SØGES, HURTIGT!

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=892881#892929


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2010 af peter lind

Hvis du vil have hjælp, må du give en ordentlig beskrivelse af problemstillingen.


Svar #2
22. september 2010 af Karldenstore (Slettet)

Ok.

Jeg har følgende forskrift: L=0,2 m/s^2 * T^2

og følgende formel: T=2*π*(kvadratroden af(L/g)) , som gælder for et matematisk pendul. g er tyngdeaccelerationen.

Jeg skal prøve at bestemme en værdi for g vha. formlen og ligningens hældningskoerfficient. Jeg SKAL starte med at omskrive ligningen til L som funktion af T^2.
 


Svar #3
22. september 2010 af Karldenstore (Slettet)

L=(g*t^2)/(4*π^2)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2010 af peter lind

Hvilken lignings hældningskoefficient. Hvad har du af data?


Svar #5
22. september 2010 af Karldenstore (Slettet)

Denne lignings hældningskoefficient: L=0,2 (m/s^2) * T^2

Altså 0,2 , ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2010 af peter lind

L=0,2 (m/s2) * T2 er en parabel


Svar #7
22. september 2010 af Karldenstore (Slettet)

Hvad hvis forskriften er: L=0,2 (m/s^2) * T^2-0,02 s^2

Er det så stadig en parabel?

Altså man skal tænke på, at T^2 er x


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. september 2010 af peter lind

Så passer enheden ikke og det er stadig en parabel. Kan du ikke give en ordentlig beskrivelse af hele opgaven med alt hvad du har. Hvis jeg skal sidde og gætte er der stor sandsynlighed for at jeg svarer forkert.


Svar #9
22. september 2010 af Karldenstore (Slettet)

Det hele handler om et matematisk pendul.

Ved at måle sammenhørende værdier af svingningstiden T og pendullængden L, har jeg tegnet en graf over de sammenhørende værdier og fået forskriften: L=0,2*x-0,02. Dette giver den fysiske forskrift: L=0,2 m/s^2 * T^2

x er nemlig lig med t^2 og y er lig med L. Vi har udelukket b da den er så lille, at vi ser bort fra den.

Ved hjælp af denne forskrift og ligningen der gælder for et matematisk pendul ( T=2*π*(kvadratroden af(L/g)) ), skal jeg bestemme en værdi af g. Altså ved at bruge linjens hældningskoefficient og ved at bruge udtrykket om det matematiske pendul skal jeg finde værdien af g


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. september 2010 af peter lind

Kvadrer den sidste ligning T = 2πkvrod(L/g) og løs med hensyn til L Sammenlign med din "lineære" ligning. Det giver et udtryk for g


Svar #11
23. september 2010 af Karldenstore (Slettet)

L er: L=0,2 (m/s^2) * T^2

L=(g*t^2)/(4*π^2)

Er g så 0,2?


Svar #12
23. september 2010 af Karldenstore (Slettet)

Kan jeg sætte de to L'er lig hinanden og løse ligningen?


Svar #13
23. september 2010 af Karldenstore (Slettet)

Det er fint nok, tror jeg har fundet ud af det :D

Tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.