Fysik

Fysik-varm mælk hjælp!!!!!!!

23. september 2010 af Lillozz (Slettet)

- Cappuccinomaskinen opvarmer 250 g mælk fra 5,0? til 80,0 ?
- Den har samme specifikke varmekapacitet som vand:2257 kJ/kg
Hvor meget varme  skal mælken tilføres, for at den bliver opvarmet fra 5,0? til 80,0 ?:

80.0-5.0=75.0?
?t=75,0?

Q=C•?t
Q er den varme, som tilføres et system med varmekapaciteten C, når temperaturtilvæksten er ?t
E_tilført=E_opvarm=m_v•c•?t
E_tilført=E_opvarm=2.50 kg•4186J/(kg•?)•75.0 ?=784875

Massen af den fortættede vanddamp i den opvarmede mælk:
Q=m•L_f
m=Q/L_f
m=(784875 kJ/(kg•?))/(2257 kJ/kg)=347.75 kg

Jeg synes mine beregninger ser forkert ud....er der nogen:s der kan hjælpe mig? plzzz


Gør herunder rede for de relevante antagelser<--- Jeg ved ikke, hvad jeg skal skrive.
 

HJÆLP!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Den tilførte energi er blot mælkens varmekapacitet * temperaturstigningen. Ligningen er E = m*c*ΛT. Massen er i kg. 

Så E = 0,250 kg * 4,18 kJ/kg*K * 75 grader.

Det må gælde, at Etilført = Enedkøling + Efortættelse. Start med at isolere Q i de to formler du har til sidst, sæt dem ind på deres respektive pladser i den formel, jeg lige har skrevet.


Svar #2
23. september 2010 af Lillozz (Slettet)

hvis jeg isolere Q for jeg den til Q=m*L_f


Svar #3
23. september 2010 af Lillozz (Slettet)

E=78487,5 J ka' det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2010 af Anxyous (Slettet)

Rigtigt. Husk at antage, at der ikke er noget tab til omgivelserne.

Den tilførte energi er blevet tilført på to måder: Vandet er blevet fortættet, og det er blevet kølet ned. Altså er energien:

Etilført = Efortættelse + Enedkøling

Formlerne for de to er:

Efortættelse = lforftættelse * mvand

Enedkøling = mvand * c * ΔT

Indsæt de to sidste formler i den første formel og isoler m.


Svar #5
23. september 2010 af Lillozz (Slettet)

E_fortættelse=l_fortættelse•M_vand
E_fortættelse=2257kJ/kg•0.205 kg=462.685 kJ
E_nedkøling=M_vand•C•?t
E_nedkøling=0.205 kg•0.85731•75?=13.18 ?
E_tilført=462.685 kJ+13.18 ?=475.865 kJ•?
 

sådan her?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Nej, du har allerede beregnet den tilførte energi. Tag den første formel i #4. Så tager du udtrykkene for Enedkøling og Efortættelse og sætter dem ind i den formel. Så isolerer du m.


Svar #7
23. september 2010 af Lillozz (Slettet)

M_vand=E_tilført/(C•?t+l_fortættelse )


Svar #8
23. september 2010 af Lillozz (Slettet)

 (Gør herunder rede for de relevante antagelser) <---vil du ikke hjælpe mig med den?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Rigtigt i 7.

Relevante antagelser i dette tilfælde er at der ikke er noget tab af energi til omgivelserne. Med andre ord, at systemet er isoleret.


Svar #10
23. september 2010 af Lillozz (Slettet)

Mange tak for hjællpen :D


Skriv et svar til: Fysik-varm mælk hjælp!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.