Matematik

brøk

23. september 2010 af skralle31 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

4x-8

x i2-4x+4   =?

Dette skal forestille en brøk.

mvh jesper


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2010 af ramme2 (Slettet)

(4x-8)/(x2-4x+4) 

=  4*(x-2)/ (x-2)*(x-2)    både tæller og nævner faktoriseres. Lav divisionen færdig og få en af faktorerne til at gå ud mod hinanden i både tæller og nævner.


Svar #2
23. september 2010 af skralle31 (Slettet)

er gået død HJÆLP MIG mere


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Se på #1 (med korrekte parenteser):

(4x-8)/(x2-4x+4) = 4(x-2) / ((x-2)(x+2)) .

Både tæller og nævner har den fælles faktor (x-2) , der kan forkortes væk til

= 4/(x+2)


Skriv et svar til: brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.