Matematik

Trekant ABC Hjælp!

26. september 2010 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej sidder fast, og mangler kun den her opgave:

I trekant ABC er vinkel B = 30,8 grader, a = 98 og b = 71. Beregn de manglende stykker i trekanten (to løsninger)

nogen der kan hjælpe?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Her kan sinusrelationen benyttes

a/sin(A) = b/sin(B) , hvoraf

sin(A) = a·sin(B)/b , der giver

A = 44,972º eller A = 180º-44,972º = 135,028º

Vi får da

C = 104,228º eller C = 14,172º

Vi benytter da cosinusrelationen til at finde c af

c2 = a2 + b2 -2ab·cos(C) , hvoraf

c = 134,407 eller c = 33,949

Den ene løsning er da

A = 44,972º , C = 104,228º , c = 134,407 ,

mens den anden løsning er

A = 135,028º , C = 14,172º , c = 33,949 .


Svar #2
26. september 2010 af Jensen11 (Slettet)

kan ikk få a*sin(B)/b til at give et rigtigt resultat for vinkel A


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

sin(A) = a·sin(B)/b = 98·sin(30,8º)/71 = 0,706763

hvoraf    A = sin-1(0,706763) = 44,972º eller A = 180º-44,972º = 135,028º


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2010 af mathon

eller

af cos-relationen

                 c2 - 2a·cos(B)c + (a2-b2) = 0

                 c2 - 2·98·cos(30,8º)c + (982-712) = 0

                       når A er spids
                                       c = 134,4

                                                    A = cos-1[b2+c2-a2)/(2·b·c)] = cos-1[712+134,42-982)/(2·71·134,4)] = 45,0º
                                                                  
                                                    C = cos-1[a2+b2-c2)/(2·a·c)] = cos-1[982+712-134,42)/(2·71·134,4)] = 104,2º

                                                                  
 

                       når A er stump
                                       c = 33,9  

                                                    A = cos-1[b2+c2-a2)/(2·b·c)] = cos-1[712+33,92-982)/(2·71·33,9)] = 135,2º

                                                    C = cos-1[a2+b2-c2)/(2·a·b)] = cos-1[982+712-33,92)/(2·98·71)] = 14,1º

                                                              

 


Skriv et svar til: Trekant ABC Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.