International økonomi

BNP - spørgsmål!

26. september 2010 af gunnarjensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen, jeg har fået opgivet denne forsyningsbalance, samt nogle spørgsmål.

Jeg er lidt i tvivl omkring spørgsmål a og c.

Forsyningsbalancen 2010,mia. kr
Privatforbrug 856,6
Offentligt forbrug 509,5
Offentlige Investeringen 43,1
Boliginvestering 76,3
Faste erhvervsinvesteringen 188,3
Lagerinvesteringen -1,1
Eksport af varer og tjenester 821,1
Import af varer og tjenester 774,7
 

a) Beregn bruttonationalproduktet

c) Beregn de enkelte komponenters andel af BNP

Håber at der er nogle kan hjælpe mig, eller give et hint om hvordan man gør.



Mvh Gunnar


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. september 2010 af ramme2 (Slettet)

Bruttonationalprodukt beregnes som summen af det indlandske forbrug, investeringer og nettoeksport. I følge denne definition må følgende tal lægges sammen

Privatforbrug 856,6
Offentligt forbrug 509,5
Offentlige Investeringen 43,1
Boliginvestering 76,3
Faste erhvervsinvesteringen 188,3
Lagerinvesteringen -1,1
_________________________

SUM

 Eksport af varer og tjenester + 821,1
- Import af varer og tjenester   -774,7

nettoeksporten = eksport- import = 821,1- 774,7 = 46,4 miliarder kr.  

 Jeg ved ikke hvorfor de lagerinvesteringer er negative.

c) Beregn de enkelte komponenters andel af BNP i %

Privatforbrug*100 / BNP

Offentligt forbrug *100 / BNP

OSV


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. oktober 2010 af madsolesen (Slettet)

Godt svar! Jeg tænker at lagerinvesteringerne er negativ 1,1 mia. kr. på grund af lagernedbrydning tror jeg. Herunder ses definition:

I modsætning til afskrivninger og amortiseringer, som hovedsagelig beskriver fradrag af udgifter på grund af ælde på udstyr og ejendom, er lagernedbrydning den faktiske fysiske begrænsning af naturlige ressourcer fra virksomhedernes side.

For eksempel er kulminer, oliefelter og andre naturlige ressourcer udarmet på virksomhedens regnskabsopgørelser. Denne reduktion i mængden af ressourcer er beregnet til at bistå med præcist at identificere værdien af aktivet på balancen.

Ved ikke om det kan være en hjælp.


Skriv et svar til: BNP - spørgsmål!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.