Matematik

1/a+1/b = 1/c hvordan isolere jeg b?

26. september 2010 af morgenmad (Slettet) - Niveau: A-niveau

 1/a+1/b = 1/c - hvordan isolere jeg b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af mathon

              abc(1/a+1/b) = abc(1/c)                            multiplicer med abc på begge sider og reducer
                                                                               med henblik på isolering af a

                 bc + ac = ab

                 ab - ac = bc

                 a(b-c) = bc

                 a = bc/(b-c)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2010 af peter lind

træk 1/a over på højre side. Dernæst find den reciprokke på begge side af lighedstegnet


Svar #3
26. september 2010 af morgenmad (Slettet)

 tak skal i have.


Skriv et svar til: 1/a+1/b = 1/c hvordan isolere jeg b?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.