Matematik

Bestemme tallene a, b og c

26. september 2010 af Ziegler92 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Heey . Jeg tænkte om der måske var nogen der kunne hjælpe med denne opgave, jeg er sat helt fast.

En andengradspolynomium (f) er bestemt ved f(x)= ax² + bx + c.

Det oplyses at (f) har nulpunkterne -3 og 5 samt at f(3)= -36

a) Bestem tallene a, b og c??? :)

Ville være meget glad, hvis der var nogen der kunne hjælpe ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Polynomiet har formen

f(x) = a(x+3)(x-5) , da rødderne er -3 og 5.

Bestem a ud fra oplysningen f(3) = -36. Gang polynomiet ud for at bestemme b og c .


Svar #2
26. september 2010 af Ziegler92 (Slettet)

 Det kan jeg godt forstå. 

Men jeg har sagt. solve(-36= a*(3+3)*(3-5),a) og har fået løsningen til 3. 

Men er helt på bar bund omkring at finde, b og c..


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2010 af mathon

                     f(x) = 3(x+3)(x-5) = 3(x2 - 2x - 15) = 3x2 - 6x - 45


Svar #4
26. september 2010 af Ziegler92 (Slettet)

 aaarh, det gir virkelig mening nu :D Mange tak for hjælpen. Du har lige reddet min dag :D


Skriv et svar til: Bestemme tallene a, b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.