Matematik

Find vinkel C samt AB og vinkel B

27. september 2010 af nannamary (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Opgaven lyder:

I en trekant ABC, hvor vinkel C er spids, er AC = 11,9 og BC = 27,3. 

Desuden oplyses det, at trekantens areal er 68,9.

Bregn vinkel C

Beregn AB og vinkel B

jeg er bare helt blank, har virkelig brug for hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af kieslich (Slettet)

Arealet T = AC*BC*sin(C9

brug cosinusrelationen   AB2 = BC2 + AC2 - 2*AC*BC*cos(C)

brug sinusrelationen    AB/sin(C) = AC/sin(B)


Svar #2
27. september 2010 af nannamary (Slettet)

 Tak, men jeg forstår ikke helt hvad du mener med sin(C9 ? :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2010 af mathon

                                T = (1/2)·ab·sin(Cspids) = 68,9                                        almindelige arealformel

                                                     sin(Cspids) = 2·68,9/(27,3·11,9)

                                                     Cspids = sin-1[2·68,9/(27,3·11,9)]


Svar #4
27. september 2010 af nannamary (Slettet)

 Tak :-) Jeg forstår bare ikke hvad du har regnet ud. Både vinkel C, AB og vinkel B ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2010 af mathon

             vinkel C    (som er spids)


Svar #6
27. september 2010 af nannamary (Slettet)

 Wow,  mange tak.. Har du så også en idé om hvordan jeg regner vinkel B ? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2010 af mathon

                              

                                           beregn først |AB| = c


ved brug af cos-relationen


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2010 af mathon

                                                     c = [a2 + b2 - 2ab·cos(C)]½

samt

                                                     B = cos-1[(a2 + c2 - b2)/(2ac)]                     cos-relationen på vinkelform

                                                     A = cos-1[(b2 + c2 - a2)/(2bc)]


Svar #9
27. september 2010 af nannamary (Slettet)

 okay, mange tak. men et spørgsmål til udregningen af vinkel C, nu har jeg nemlig regnet mig frem til:

sin (Cspids) = 2 * 68, / 27,3*11) = 0,42417

Cspids = sin-1 [2*68,9 / (27,3 * 11,9) = 0,438045

.. men hvad er vinklen så ??


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. september 2010 af mathon

...indstil din regnemaskines vinkelmål til Degree    ;-)


Skriv et svar til: Find vinkel C samt AB og vinkel B

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.