Matematik

funktion og x-aksen

27. september 2010 af came (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen :)

Jeg sidder fast i følgende opgave:

Bestem det lille areal mellem flg. funktion og x-aksen:

f(x)= -(1/2)x^2+x+5

Hvordan gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af PeterValberg

Tegn en skitse (Geogebra)

Bestem rødderne ved at sætte  f(x) = 0 og løse for de værdier (2) for x, der opfylder ligningen

Udregn integralet af den punktmængde, der afgrænses af grafen for funktionen og akserne i koordinatsystemet,
altså den mindste punktmængde (vil fremgå af skitsen). 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
27. september 2010 af came (Slettet)

Kommer den så til at lyde?

f(2)= -(1/2)*2^2+2+5

Hvad skal jeg skrive inde i ti-NSpire eller yenka?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2010 af PeterValberg

Bestemmelse af rødderne i TI-nspire

solve(-0.5x^2+x+5=0,x)

hvilket "outputter" 2 rødder. Det integrale, du skal finde er mellem den negative rod og 0 (det vil fremgå af grafen for f)

Integralet findes ved i TI-nspite at skrive

integral(-0.5x^2+x+5,x,"mindste rod",0)

du kan som kontrol checke at integralet mellem 0 og den største rod er større

integral(-0.5x^2+x+5,x,0,"største rod")

se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:svar_til_pos12.pdf

Svar #4
28. september 2010 af came (Slettet)

Mange tak for hjælpen, men hvor er dine mellemregninger?


Skriv et svar til: funktion og x-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.