Matematik

Hjælp til at isoler formel

27. september 2010 af Star123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej hvordan isoler man den her formel ?

 I skal isoleres

P=E-(R*1)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Først en lynkursus i dansk. Det hedder at isolere, og isolerer i nutid.

Og der er ikke noget I i din ligning. Skal det være 1-tallet, der spiller rollen som I ?


Svar #2
27. september 2010 af Star123 (Slettet)

 Undskyld stavefejlene! var lidt for hurtig på tasterne

Formlen lyder: P=E - (R*I)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, så isoler I

R·I = E-P

I = (E-P)/R


Svar #4
27. september 2010 af Star123 (Slettet)

 Jeg har faktisk et spørgsmål mere.

Hvad vil det sige at man skal sætte en fælles faktor uden for parentes ?

1. 3x^3y+4x^2-5x

2. a(x-1)+b(x-1)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis en sum af flere led har en fælles faktor, kan denne sættes udenfor parentes.

1. Hvert led har den fælles faktor x . Sæt den udenfor.

3x3y + 4x2 -5x = x(3x2y + 4x -5)

2. Hvert led har den fælles faktor (x-1) . Prøv at sætte den udenfor.


Svar #6
27. september 2010 af Star123 (Slettet)

 Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Hjælp til at isoler formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.