Matematik

Differentialregning

28. september 2010 af jalh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens,
Jeg har desværre nogle problemer med følgende opgaver; kan I hjælpe mig?

Mvh
Julius


1. Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) = -3x2+1 i punktet P(2;f(2))

2. Bestem en ligning for tangenten til grafen for f(x) = 2*√x-1 i punktet P(4;f(4))


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af peter lind

Ligningen for tangenten i (x0, f(x0)) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
28. september 2010 af jalh (Slettet)

 Tak, det var nu ikke sådan, jeg havde forestillet mig svaret.

Altså - jeg ved godt, at ligningen for en ret linje (en tangent i dette tilfælde) er y = ax+b, men godtages en forklaring, hvis man udfører regnestykket på CAS (lommeregner)?

Desuden - er der nogen, som kan give mig en direkte gennemgang af opgaverne?

Mvh
Julius


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.