Matematik

Komplekse tal

28. september 2010 af detgodenavnvartaget (Slettet)

Hej jeg håber at kunne få hjælp til følgende:

a) simplificer dvs skrive på formen z=x+i*y

((1+2i)(1-2i))/3+i

b) find alle løsninger til ligningen z^4+1=0

c) Lad z være det komplekse tal z=x+xi hvor x er alle reelle tal, men ikke 0. Kan du sige noget generelt om værdien af z^4?

Hvad gælder for z^4 hvis z=x+iy hvor numerisk x=numerisk y?

Håber meget at nogen kan hjælpe (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Husk parenteser

(1+2i)(1-2i)/(3+i)

Forlæng brøken med den komplekts konjugerede af nævneren.

Opgaverne er også behandlet i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=894183


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.