Matematik

Sinus!

29. september 2010 af Jonas2840 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej mennesker... :)

Jeg har en opgave som lyder:

I trekant DEF er EF= 106, F=42 grader og E= 49,5 grader. Bestem de resterende sider og den resterende vinkel.

Jeg ved godt at man skal bruge sinusrelationerne, dvs. dem her SinsA/a = SinsB/b =sinsC/c (bruges til at finde en vinkel).

Men de eneste er bare hvordan skal jeg skrive det ind altså det med DEF, altså skal jeg bare skrive SinsA/a = SinsB/b =sinsC/c eller skal jeg ændre det, for det er trekant DEF og Ikke ABC..??

på forhånd taaak.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Du kan i princippet skrive hvad du vil. Husk at gøre opmærksom på, hvis du sætter noget andet ind.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2010 af JW09496 (Slettet)

Hej

Du skal bare bruge ABC, som du plejer --> A=D og B=E og F=C........:-)


Svar #3
29. september 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Kan jeg også skrive at EF=a=106 eller??


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvorfor ikke? I trekant DEF er det naturligt at kalde siderne d, e og f og vinklerne D, E og F, så sinusrelationen i denne trekant er

d/sin(D) = e/sin(E) = f/sin(F)


Svar #5
29. september 2010 af Jonas2840 (Slettet)

Kan man det, nårh jeg troede at det måtte man ikke..


Skriv et svar til: Sinus!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.