Matematik

Reducering

29. september 2010 af Ritzy (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har siddet med denne opgave i noget tid nu, og jeg kan simpelthen ikke få den reduceret rigtigt med hensyn til n.

Det kan godt være, det er fordi det er så sent.

Ligningen hedder

(n-1)*log(5)-n*log(6)=log(0,01)

En venlig sjæl der vil hjælpe en meget træt person ? :D

Vil gerne ha reduceret den trin for trin, så jeg kan se hvad jeg har gjort galt.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen er

(n-1)·log(5) -n·log(6) = log(0,01) , gang parentesen ud

n·log(5) -n·log(6) = log(0,01) + log(5) , isoler n

n(log(5)-log(6)) = log(5·0,01) , reducer

n·log(5/6) = log(0,05)

n = log(0,05)/log(5/6)


Svar #2
29. september 2010 af Ritzy (Slettet)

 Selvfølgelig. Mange tak.


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.