Latin

Tal

30. september 2010 af Lipase (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ville lige være sikker på om jeg har ret, med romerske tal. Er det ikke rigtigt at hvis I står bag tallet som XI så skal man lægge det til.. så det bliver XI = 6. Og hvis det står foran trækker man ikke fra? Som IV= 4

Vil bare se om jeg har forstået det rigtigt, da jeg skal op i AP om to uger..


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. september 2010 af Niki92 (Slettet)

100% Rigtigt :)

Så XX = 10 og XXI=11 og IIXX=8


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. september 2010 af ramme2 (Slettet)

Nej det er forkert.  XI = 11

IV = 4    V = 5    VI = 6     VII = 7      VIII = 8     IX = 9   X=10    XI = 11    XII = 12   XIII = 13     

XIV =14      XV = 15      XVI =16   Der er system i de latinske tal. Jeg har forøvrigt aldrig været i latinrummet før.  


Brugbart svar (2)

Svar #3
30. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 #1

Når et mindre tal står foran et større, trækkes det mindre tal fra det større, f.eks.

IV = 5-1 = 4

IX = 10-1 = 9

IIC = 100 -2 = 98

Nå et mindre tal står efter et større, lægges det mindre til det større:

VIII = 5+3 = 8

XVI = 10+5+1 = 16

MCMLXXIV = 1000 +(1000-100)+50 +10+10+(5-1) = 1974

De grundlæggende romertal er

I = 1, V = 5, X = 10, L = 50, C = 100, D = 500, M = 1000


Brugbart svar (2)

Svar #4
30. september 2010 af Niki92 (Slettet)

shiit ja X=10 jeg kikkede på hans og glemte det lolz


Skriv et svar til: Tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.