Fysik

Termodynamikkens første hovedsætning

30. september 2010 af Chrestian (Slettet)

 Hejsa (: 

Vi har fået til opgave at falsificere termodynamikkens første hovedsætning. Vi har lavet et forsøg hvor vi har skullet slippe en pose med blyhagl x antal gange får at måle start- og sluttemperaturen. Efterfølgende skulle vi gøre det samme hvor denne landede på is.

Nu vil jeg gerne beregne den teoretiske ændring i temperatur? Kan dog ikke helt forstå hvordan jeg gør dette.

DeltaE = Q + A

DeltaE = m*c*delta(t)+ m*g*h

Hvordan kan jeg nu beregne DeltaE så jeg kan isolerer temperaturforskellen?

Ville sige DeltaE kunne regnes på samme måde som arbejdet, det ville dog ikke give mening.

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2010 af mathon

...mon ikke det var at at verificere termodynamikkens første hovedsætning...  ;-)

      numerisk

                                A               =             Q

                           x·m·g·h        =           m·c·ΔT

                           x·g·h = c·ΔT

                           ΔT = x·g·h / c

                           ΔT = x·h·(9,82 m/s2) / (130 J/(kg·K)

                           ΔT = (7,554·10-2 K·m-1x·h


Svar #2
30. september 2010 af Chrestian (Slettet)

 Hvordan kan du stille A = Q?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2010 af mathon

                      det Arbejde der udføres på blyhaglene
er lig med
                      blyhaglenes tabsfrie, indre energiforøgelse Q


Svar #4
30. september 2010 af Chrestian (Slettet)

 Et dumt spørgsmål mere hvad er x? (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2010 af mathon

svaret finder du i din egen opgavetekst

    "...hvor vi har skullet slippe en pose med blyhagl x gange samt at måle start- og sluttemperaturen."

altså
                 x = antal fald


Skriv et svar til: Termodynamikkens første hovedsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.