Matematik

HJÆÆÆÆLP! Bestem løsningen til følgende ligning..

30. september 2010 af CamillaogLisa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey. :)

HÅber i vil hjælpe mig, jeg sidder med en opgave, som jeg ikke heeelt kan finde ud af, den lyder følgende: Bestem løsningen til den følgende ligning. - x4 = 3x2 + 10 ?? -Håber i vil hjælpe mig på forhånd tak! :D

-Camilla! xD 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løs den som en 2.-gradsligning i x2 .


Svar #2
30. september 2010 af CamillaogLisa (Slettet)

Yes right.. Tak men det er det jeg ikke helt forstår! xxD


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Skriv y i stedet for x2 , så ser ligningen således ud:

y2 + 3y + 10 = 0 . Diskriminanten er negativ. Kan du bruge komplekse tal?

Med mindre der ikke er noget - foran x4 i din ligning, så den oprindelige ligning ser således ud

x4 = 3x2 +10 , og dermed y2 -3y -10 = 0 , der har d = 49 = 72 , med rødderne y = (3±7)/2 , dvs y = 5 eller y = -2 .

Substituer x2 tilbage for y : x2 = 5 eller x2 = -2 , med de reelle løsninger x = ±√5 .


Svar #4
30. september 2010 af CamillaogLisa (Slettet)

Okay tak.. Komplekse tal, har jeg hørt om, men ikke lært at bruge.. ??


Skriv et svar til: HJÆÆÆÆLP! Bestem løsningen til følgende ligning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.