Matematik

Regression :(((

01. oktober 2010 af Elenaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen:)
 

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave????? Jeg synes det er så svært:(

Tabellen angiver følgende udvikling i ungdomskriminaliteten:Antal mistænkte 10-14 årige 2001-2009


2001-    2002-  2003 - 2004 - 2005-  2006-  2007-   2008-    2009
5.731   5.608   6.151  7.326   7.319    7.820  6.986   5.600     4.975
 
Lav en regression over samtlige måldata.


a) Er regressionen repræsentativ for data?


 Lav en fremskrivning til 2020.

Er fremskrivningen pålidelig?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Brug et program som Excel til at lave regressionslinjen over talmaterialet.


Svar #2
01. oktober 2010 af Elenaa (Slettet)

Det har jeg gjort:) og jeg har anvendt polynomisk til det:)

Jeg ved bare ikke hvordan jeg kan lave en fremskrivning til 2020


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Hvorfor har du valgt at benytte en polynomisk regressionslinje til det?


Svar #4
01. oktober 2010 af Elenaa (Slettet)

Det er fordi, den gav det bedst mulige korrelationskoefficient på R2= 0,9413:)

Er der helt forkert???


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Hvordan har du fået den R2-værdi? Jeg har forsøgt, og får én i nærheden af 0,78. Jeg ville heller ikke forvente, at matematikelever på C-niveau (det går jeg ud fra, da du er 1.g'er?) forventes at bruge polynomiske regressionslinjer.

Men hvis du vælger at bruge den alligevel, så afbild antal mistænkte som funktion af antal år efter 2001, altså starter du med 0 på x aksen, og 5731 på y-aksen.

For at beregne antal mistænkte i 2020, sætter du så 19 (år efter 2001) ind på x's plads, og beregner y værdien.

Men husk at kommentere på, om regressionslinjen overhovedet kan bruges (hvilken en du end bruger).


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Når man laver regression med et polynomium, afhænger korrelationsværdien R2 jo af polynomiets grad. Med graden n=2, finder jeg R2 = 0,785. Med n=3, finder jeg R2 = 0,871. Med n=4, finder jeg R2 = 0,963. Med n=5, fås R2 = 0,969, og med n=6 fås R2 = 0,976 . Man skal dog ikke forvente at få meningsfulde tal, hvis man bruger et sådant regressionspolynomium til at ekstrapolere uden for det område, for hvilket man har data.


Skriv et svar til: Regression :(((

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.