Matematik

Find udtryk

02. oktober 2010 af jghkilæ (Slettet)

L er løbehastighed s svømmehastighed.længden mellem A og C = z.

A) 

Find et udtryk for hvor lang tid det tager for en person at komme fra A til
B. Udtrykket skal afhænge af y, som er afstanden mellem C og D,
hvor D er det punkt hvor han hopper i vandet.

Find udtryk for den brugte tid T(y) som
funktion af y.

Problemet er, at jeg ikke kan komme igang.

Vedhæftet fil: 1234.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at formulere hele opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2010 af peter lind

Brug Pytagoras til at finde længden af BD.

Find længden af AD

Brug at hastighed er tilbagelagt strækning delt med den tid der er gået


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Det vil sige, der løbes fra A til D og så svømmes der fra D til C og så videre fra C til B? Eller svømmes der direkte fra D til B?


Svar #4
02. oktober 2010 af jghkilæ (Slettet)

BD=sqrt(x2+y2)

AD=(A-(DC))

V=sqrt(x2+y2)/(A-(DC))

Har prøvet som du skrev i #2
 


Svar #5
02. oktober 2010 af jghkilæ (Slettet)

# 3
Fra D til C


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 -- Og hvad gøres der så fra C til B?


Svar #7
02. oktober 2010 af jghkilæ (Slettet)

#6 Det skal opfattes som der, hvor der kun svømmes. Der hoppes i vandet fra D


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

I opgaven skriver du, at personen skal komme fra A til B. Der løbes fra A til D, hvor der hoppes i vandet. Du har klarlagt i #5, at der så svømmes fra D til C. Jeg spørger så nu, hvordan man kommer videre fra C til B?


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. oktober 2010 af multi376 (Slettet)

 c til B skal du ikke betragte på (da opg. går ud på at finde den optimale vej, dvs. den korteste og hurtigste vej til c) , men siger kun noget om længden fra bred kanten til punkt c 


Svar #10
02. oktober 2010 af jghkilæ (Slettet)

#8
Skrev forkert i #5 der svømmes ikke fra D til C, men fra D til B.
Men når D ligger i C løbes der kun


Brugbart svar (0)

Svar #11
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10 -- Så skal du udtrykke afstanden AD ved z og y og afstanden DB ved x og y og så dividere afstandene med de relevante hastigheder.


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

AD = z-y ---> t(AD) = (z-y) / L

DB = √(x^2+y^2) ---> t(DB) = (√(x^2+y^2))/S

T(y) = t(AD) + t(DB)

T(y) = (z-y)/L + (√(x^2+y^2))/S


Svar #13
02. oktober 2010 af jghkilæ (Slettet)

AC=z , DZ=y

så z-y =AD

DB=sqrt(x2+y2) =

y=x/z-y



Svar #14
02. oktober 2010 af jghkilæ (Slettet)

#12
Kan se hvad du gør. Glemte L og S!


Svar #15
02. oktober 2010 af jghkilæ (Slettet)

Tak! Kort spg den optimale løsning må vil være T(y)´


Brugbart svar (0)

Svar #16
02. oktober 2010 af peter lind

De optimale løsning får du ved at finde T'(y) og dernæst løse ligningen T'(y) = 0


Skriv et svar til: Find udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.