Matematik

Grænseværdi

03. oktober 2010 af jalo (Slettet) - Niveau: A-niveau

 ii. Hvad betyder det for y hvis L >> s?

y=x/((L/s)^(1/2)-1)^(1/2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2010 af Duffy

Hældningskoefficienten for din lineære funktion vil gå mod uendelig. . .


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

er L >> s vil   √(L/2)  >> 1     så   ((L/s)1/2-1)1/2  ≈ ((L/s)1/2)1/2  =  (L/s)1/4

så y = 1/(L/s)1/4*x


Svar #3
03. oktober 2010 af jalo (Slettet)

 #2 kunne du måske sætte nogen ord på hvad du gør?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2010 af kieslich (Slettet)


Prøv selv så retter jeg. du kan eventuelt sætte L/s = 10000000000.

er L >> s

vil   √(L/2)  >> 1    

så   ((L/s)1/2-1)1/2  ≈ ((L/s)1/2)1/2 

=  (L/s)1/4

så y = 1/(L/s)1/4*x


Svar #5
03. oktober 2010 af jalo (Slettet)

 Jeg forstår ikke hvorfor du laver formlen om


Svar #6
03. oktober 2010 af jalo (Slettet)

Jeg har prøvet at sætte nogen værdier ind i L og s i exel og holdt x konstant og jeg fik y --> 0 for  (L/s)>>1 --> uendelig


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

skal du vurdere y for L >> s eller for L/s -->∞    det giver forskellige ting.


Svar #8
03. oktober 2010 af jalo (Slettet)

 L >> s betyder at L er meget større end s.


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. oktober 2010 af Duffy

Hvis L >> s vil y -> 0


Svar #10
03. oktober 2010 af jalo (Slettet)

 Ok, tusind tak for hjælpen begge to.


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

#9

Hvis L >> s vil y -> 0    NEJ.   L >>s er ikke det samme som L/s -> ∞


Svar #12
03. oktober 2010 af jalo (Slettet)

 jo hvis du indsætter værdier L>s og holder x konstant vil y går mod 0


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

er L >> s                                                       L er meget større end s

vil   √(L/2)  >> 1                                            og så vil √(L/s) være meget større end 1

så   ((L/s)1/2-1)1/2  ≈ ((L/s)1/2)1/2                defor vil (L/s)1/2 -1    være cirka det samme som (L/s)1/2

=  (L/s)1/4                                                    hvilket giver dette,   da (xp)q =  xpq

så y = 1/(L/s)1/4*x                                       og vi får denne approximatio for  L>>s


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

#12

 jo hvis du indsætter værdier L>s og holder x konstant vil y går mod 0  

jeg gentager gerne: se #11.      der er forskel på om L er meget stor eller om L går mod uendelig. Man må ikke forveksle disse to.   


Svar #15
03. oktober 2010 af jalo (Slettet)

#14 det har du ret i:)


Skriv et svar til: Grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.