Matematik

Trekanter

03. oktober 2010 af hejhej16 (Slettet)

Hej, nogen der kan hjælpe mig med opgave C?

I trekant ABC er |AB| = 3, |AC|= 4 og |BC|= 2 .
a) Beregn vinkel C.
b) Beregn højden hb og medianen ma.
c) Beregn den spidse vinkel mellem hb og ma.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2010 af mathon

             a)
                      C = cos-1[(a2 + b2 - c2)/(2ab)]

             b)
                       hb = a·sin(C)


Svar #2
03. oktober 2010 af hejhej16 (Slettet)

Jeg har lavet opgave a og b. det er kun c jeg mangler.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2010 af mathon

c)
                       ma = (1/2)·(2(b2 + c2) - a2)½

hb's skæring med AC kaldes D
ma's skæring med BC kaldes E
hb og ma's skæringspunkt kaldes F
 

                           beregn vinkel AEB
                           beregn vinkel CBD

                           vinkel BFE = 180º - (<AEB + <CBD)


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.