Matematik

find skæringspunktet

03. oktober 2010 af kleverboy (Slettet)

Bestem skæringspunktet mellem de to linier: x-2y+2=0 og 2x=5+y


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2010 af kimor (Slettet)

Du kan starte med at isolere y i begge ligninger. Herved har du to udtryk for y. Når dette er gjort kan du sætte ligningerne lig hinanden og isolere x


Svar #2
03. oktober 2010 af kleverboy (Slettet)

Er det så: 

x-2y+2=0

-2y=-2-x

y=(2+x):2

y=1/2x+1

og

2x=5+y

-y=5-2x

y=2x-5


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Isolér y i begge udsagn og sæt dem så lig hinanden:

y= x/2 + 1

y=2x - 5

Dermed kan de to udsagn sættes lig hinanden:

x/2 + 1 = 2x - 5

1,5x = 6

x = 4

Sæt 4 ind i stedet for x :

y = 2*4 - 5

y = 3

Punktet hedder så:

(4,3)


Svar #4
03. oktober 2010 af kleverboy (Slettet)

Når okay :D

Tak for din hjælp :D


Skriv et svar til: find skæringspunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.