Matematik

Finansiel regning

03. oktober 2010 af Sweppers (Slettet)

På en pensionsopsparing indsættes hver måned 1000 kr. til 0,1% pr. måned.

a) Hvor mange gange skal der indsættes, hvis man ønsker at pensionsopsparingen bliver på i alt 500.000 kr. ?

b) Hvor mange gange skal der indsættes, hvis man ønsker at pensionsopsparingen bliver på i alt 700.000 kr.

Kan nogen hjælpe :)

Hvordan udregner jeg det evt. på en Ti-89 ?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2010 af nordfyn (Slettet)

hvis man nu siger han indsætter 1000kr, 454.545 gange på samme mrd. så har han 500.000kr. hvilken tidsperiode strækker det sig over? 10 år? 20år?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2010 af mathon

         An = 1000·[1,001n - 1] / 0,001

         Define f(x) = 1000·[1,001x - 1] / 0,001

a)  
        solve(f(x) = 5EE5,x)


b)
        solve(f(x) = 7EE5,x)
     


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 @nordfyn: Der står at der sættes 1000 kr ind hver måned, så altså ikke alle pengene ind på den første måned ;-)

Opgaven går netop på at beregne tiden. Hvor mange måneder, skal der sættes penge ind. 

Du skal bruge formlen for kapitalfremskrivning:

Kn = K0· (1 + r)n

hvor Kn er slutbeløbet, K0 er startbeløbet, r er renten og n er terminerne


Skriv et svar til: Finansiel regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.