Biologi

mRNA

04. oktober 2010 af veinge (Slettet)

hej det er opgave 2. siRNA i dette link det drejer sig om:

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Tidligere%20skriftlige%20opgavesaet%20stx%20og%20hf/100818_opgave_biologi_A_stx.ashx

angiv basesekvensen i det siRNA, der kan begrænse produktionen af proteinet, som det viste mRNA koder for??

håber i kan hjælpe er virkelig lost


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af EBBefar (Slettet)

Se i trådene der hedder "RNA" og "Eukaryote", der begge er oprettet af antonwil. Der har jeg svaret på en del om netop den opgave.


Svar #2
05. oktober 2010 af veinge (Slettet)

men jeg kan ikke finde noget om dette svar som jeg spørger om


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2010 af EBBefar (Slettet)

Det kan jeg da godt se. My bad. Men det er jo helt elementært, det burde være noget af det første i lærer. A binder til T og C binder til G. Den opgave ligger altså lige til højrebenet.


Svar #4
05. oktober 2010 af veinge (Slettet)

okay så hvis jeg lige skal have det helt korrekt vil jeg lige spørge til 3. altså aminosyrerækkefølgen

ccc blivet det til pro

ucu = leu

AUC = tyr

osv..

og i 4 skal jeg så oversætte det jeg har fået i 3'eren altså

så ccc bliver til GGG


Svar #5
05. oktober 2010 af veinge (Slettet)

okay jeg tog den forkerte rækkefølge

ccc = pro

ucu = ser

AUC = ile

og i 4´eren så - ccc = GGG er det sådan


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2010 af EBBefar (Slettet)

Jeps. Det ser rigtigt ud. Og godt du selv har set at det selvfølgelig er uracil og ikke thymin, når vi taler RNA.


Svar #7
05. oktober 2010 af veinge (Slettet)

men er det nok bare at skrive den række for hver altså i spg. 3 og 4 når man skal angive


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. oktober 2010 af EBBefar (Slettet)

Nu kender jeg jo ikke din lærer, men det vil jeg da tro.


Skriv et svar til: mRNA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.