Matematik

Vektorer

05. oktober 2010 af Eminem1234 (Slettet)

Hej, er der nogen som vil være sød at hjælpe mig med dette? 

Hvodan beregner man koordinaterne til vektor AD som er en projektion af vektor AC?
og hvordan beregner man koordinaterne til punkt D som er projektionen af punkt C? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Vi skal vide lidt mere for at hjælpe rigtigt, f. eks. om du er i rummet eller i planen og hvad du projicerer på.


Svar #2
05. oktober 2010 af Eminem1234 (Slettet)

 Det er i planen - jeg projicerer vektor på vektor


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Så skal du begynde med at finde koordinaterne til dine vektorer.

Når du kender vektorerne er vektor a projiceret på b givet ved prikproduktet mellem de to vektorer delt med længden af b kvadreret og ganget med vektor b.


Svar #4
05. oktober 2010 af Eminem1234 (Slettet)

 Jeg bliver ved at regne det ud, men får ikke helt det rigtige.. Jeg har punkterne A(2, 1) , B(10, 6) og C(5, 4)
Det er vektor AC som bliver projiceret på vektor AB - dvs. AC = vektor a og vektor AB = vektor b
Jeg skal finde vektor AD og punkt D

jeg får vektor AD til at være (3.06 , 1.91) men det skal give (2.52 , 1.57)... 
kan du hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

AB=(8,5) og AC=(3,3)

Så må AB·AC=39 og længden af AB er √89

Så må projektionen af AC på AB være 39/89*(8,5) hvilket jeg får til (3,51;2,19)

Og så skal du sikkert lægge A's koordinater til for at få punktet D.


Svar #6
05. oktober 2010 af Eminem1234 (Slettet)

 kom til at skrive at punkt C(5, 4) men det er C(5, 3) så du får også det samme som mig, hvis du laver AB*AC om til 34..

Så ved jeg ikke hvad fejlen er, når det ikke giver det som det skal. Måske bogens fejl.

Ellers tak for hjælpen


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.