Matematik

Projektion af vektor på vektor

05. oktober 2010 af Eminem1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg bliver ved at regne det ud, men får ikke helt det rigtige..
Jeg har punkterne A(2, 1) , B(10, 6) og C(5, 4)
Det er vektor AC som bliver projiceret på vektor AB - dvs. AC = vektor a og vektor AB = vektor b (i projektionsformlen)

Jeg skal finde vektor AD og punkt D

Jeg får vektor AD (a projiceret på b) til at være (3.06 , 1.91) men det skal give (2.52 , 1.57)...
Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Generelt: Hvis vi kalder resultatvektoren R, så får du R = a*b/b2 * b (vektornotation er udeladt). b er det vektor, som a skal projiceres på.


Skriv et svar til: Projektion af vektor på vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.