Fysik

Nogle der er gode til fysik???:)

05. oktober 2010 af monalise (Slettet) - Niveau: B-niveau

Pæren i en cykels baglygte er påtrykt (3W, 6V). Den ledning, der går ned til baglygten, er af kobber. Den er 2 m lang og har en diameter på 0,25 mm.


a. Hvad er strømstyrken gennem pæren, når spændingsforskellen over den er 6 V?
 

I= P/U=(3 W)/(6 V)=0,5 A (Mit bud)


b. Hvor stor er resistansen i pæren?

c. Hvor stor er resistansen i ledningen?
 

d. Hvor mange procent af dynamoens energi går tabt i ledningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

a) ja

b) P = U*I  =  U2/R    isoler R og find værdien.

c)  Rledning  =  ρ*L/A         L = længden   A = tværsnitsarealet      ρ = resistiviteten for kobber

d) procentregning.


Svar #2
05. oktober 2010 af monalise (Slettet)

Kan du forklare nummer c lidt nærmere, kan slet ikke få det til at passe?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

ρ står i din bog eller på wiki.   L = 2m       A = π*r2      r  = d/2  = 0.25mm/2  = 0.12mm = 0.0012m   så er det bare at sætte ind og udregne


Svar #4
05. oktober 2010 af monalise (Slettet)

Ok mange tak:)


Skriv et svar til: Nogle der er gode til fysik???:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.