Fysik

Lidt hjælp til en fysik opgave?:)

07. oktober 2010 af monalise (Slettet) - Niveau: B-niveau

Pæren i en cykels baglygte er påtrykt (3W, 6V). Den ledning, der går ned til baglygten, er af kobber. Den er 2 m lang og har en diameter på 0,25 mm.
 

a. Hvad er strømstyrken gennem pæren, når spændingsforskellen over den er 6 V?

I= P/U=(3 W)/(6 V)=0,5 A (Mit svar)

b. Hvor stor er resistansen i pæren?
P=U·I=U^2/R
R=U/I=6V/0,5A=12 ? (mit svar)


c. Hvor stor er resistansen i ledningen?
og Her går det galt...

Jeg ved bare at svaret gerne skulle blive:  = 0,039 ohm
 

På forhånd tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

b,r resistansen i pæren angives i Ohm eller Ω

R=Rs*l/a

hvor Rs er den specifikke modstand, l er ledningens længde og a dens tværsnitsareal.

Jeg har ikke tallet for den specifikke modstand, så mere kan jeg ikke hjælpe dig


Svar #2
07. oktober 2010 af monalise (Slettet)

Jeg har slået den op til 0,0155*10^-6Ω*m

Vil du så prøve at skrive hvordan du ville regen det ud, eller bare stille det op?:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

er besvaret i https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=900358


Svar #4
07. oktober 2010 af monalise (Slettet)

Nej synes heller ikke jeg kan få den til at passe:S


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

0,0155*2/(3,15*0,1252) Ohm =0,63 ohm


Svar #6
07. oktober 2010 af monalise (Slettet)

Hvor kommer de 3,15 fra?:)


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

det er π


Skriv et svar til: Lidt hjælp til en fysik opgave?:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.