Matematik

hjælp til noget med x og y beregning.

07. oktober 2010 af luuizze (Slettet) - Niveau: C-niveau

Betragt linjen med ligningen y = -2,5x + 5

a) Beregn x, når y er 10

b) Beregn y, når x er 20

jeg ved godt A) hedder 10=2,5x + 5, men så ved jeg ikke hvor dan jeg kommer videre & det samme med B) y=20x + 5, men så ved jeg heller ikke hvad jeg skal gøre ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2010 af mathon

                        x = (5-y) / 2,5


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Løs ligningen 10 = -2,5x + 5 . Isoler x .

b) Indsæt x = 20 og beregn y = -2,5·20 + 5


Svar #3
07. oktober 2010 af luuizze (Slettet)

jamen, hvordan vil du have jeg skal isolere x i a ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2010 af mathon

a)

                        x = (5-y) / 2,5

                        x = (5 -10) / 2,5 =


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

a) 10 = -2,5x + 5  , isoler x på den ene side, konstanter på den anden

    2,5x = 5-10 = -5, divider med 2,5

     x = -5/2,5 = -2


Svar #6
07. oktober 2010 af luuizze (Slettet)

okay og det samme skal jeg bare gøre ved b ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

y er jo allerede isoleret. Det skal bare regnes ud, se #2.


Svar #8
07. oktober 2010 af luuizze (Slettet)

okay tak :D


Skriv et svar til: hjælp til noget med x og y beregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.