Matematik

Hjælp til lille opgave ???

07. oktober 2010 af Amandakjel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa <3

Kan nogen hjælpe mig med denne opgave?

Jeg mangler kun opgave e) , men jeg ved ikke hvordan man laver den .

Med venlig hilsen

Amanda ..-

Vedhæftet fil: hjælp.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

e) Kald længde og vægt for alligator A for LA og WA og tilsvarende LB og WB for alligator B. . Så har vi

WA = W(LA) = b·(LA)a og

WB = W(LB) = b·(LB)a .

Vi ved, at LA = 2·LB , så

WA/WB = (LA)a/(LB)a = (LA/LB)a = 2a ,

som kan beregnes ud fra det fundne a.


Svar #2
07. oktober 2010 af Amandakjel (Slettet)

W (L)=b ·a^L
W (L)=1,7229572 ·1,0140771^L

Dette er min forskrift ..

Er det så sådan her jeg skal gøre .. 2^a = 2^1,0140771  ????
 


Svar #3
08. oktober 2010 af Amandakjel (Slettet)

please kan nogen hjælpe hastigt :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har en forskrift af formen W(L) = b·aL , men opgaven opererer med en forskrift af formen W(L) = b·La . Det er ikke det samme. Din forskrift er ikke korrekt.


Svar #5
08. oktober 2010 af Amandakjel (Slettet)

Min forskrift er rigtigt andersen 11 :)

Jeg skal nemlig operere med den eksponentielle model, er det er nemlig formlen: W(L) = b·a^L

Den anden som du har skrevet er for potens, den har jeg ikke brug for ..


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du skulle afgøre, hvilken af de tre modeller, der giver den bedste regression.

For den lineære model finder jeg R2 = 0,922, for den eksponentielle model finder jeg R2 = 0,9922, og for potensmodellen finder jeg R2 = 0,9965. Den bedste regression er den, hvor R2 er tættest på 1,0000 . Med mit øjemål er det potensmodellen, der er den bedste, og beregningerne i #1 var baseret på potensmodellen.

Ekponentiel: W(L) = 1,722957·e0,0139789L ,

Potens: W(L) = 9,1211·10-7 ·L3,263173

Ved den eksponentielle model fås W(2L)/W(L) = e0,0139789L ,

mens ved potensmodellen fås W(2L)/W(L) = 23,263173 = 9,6


Svar #7
08. oktober 2010 af Amandakjel (Slettet)

R^2 for potensen giver = 9909 ,, :)

Det er den eksponentielle man skal bruge, jeg har også fået det bekræftet af læreren ,

Så hvis jeg kunne bede dig om at hjælpe mig taget udgangspunkt i eksponentielle model, så ville det være en kæmpe hjælp, jeg ved nemlig ikke hvordan jeg skal lave det :(


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Vi har åbenbart ikke brugt samme regressionsprogram. Jeg får som sagt R2 = 0,9965 for potensmodellen. Svaret for den eksponentielle model er også givet i #6 i linien over potensmodellen. Forholdet i spm. e) afhænger af L for den eksponentielle model, mens det er uafhængigt af L for potensmodellen, hvilket er et indirekte indicium for at potensmodellen er den søgte model.


Svar #9
08. oktober 2010 af Amandakjel (Slettet)

Men hvis nu jeg blot valgte at lave den ud fra den eksponentielle model, hvordan skal jeg så lave opgaven ?

Jeg har spurgt min lærer, hun siger hun selv har fået svaret til eksponentiel model ..


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#9

Så er du nødt til at antage en værdi for L . Da tabellen dækker intervallet 160cm til 325 cm i L, må det så være naturligt at sætte L = 160 cm, hvorved fås

W(2L)/W(L) = e0,0139789·160 = e2,2366 = 9,36 ,

hvilket jo er tæt på potensmodellens værdi 9,60 (som er uafhængig af L).


Svar #11
08. oktober 2010 af Amandakjel (Slettet)

er svaret så at alligator A's vægt er 9,36 gange større eller ???


Svar #12
08. oktober 2010 af Amandakjel (Slettet)

er svaret så at alligator a's vægt er 9,36 gange større end alligator b's vægt ????


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12

Jeg mener stadig, at det korrekte svar er, at A's vægt er 9,60 gange større end B's vægt, baseret på potensmodellen, men du skal naturligvis bruge din egen dømmekraft (og lærerens "overbevisende" argumenter).


Skriv et svar til: Hjælp til lille opgave ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.