Matematik

Hjælp til lille opgave om procent?

08. oktober 2010 af ludvig111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg mangler kun en sidste opgave, før jeg er helt færdig med min store ugeopgave.

Og uheldigvis kan jeg ikke helt forstå den sidste opgave c)

Jeg håber nogen lige kan hjælpe :(

Svarene til de øvrige opgaver, hvis i skulle få brug for det er:

a) I (A)=5,8007969 ·0,71412225^A

b) 9,33852 timer

c) ?????

Mvh

Ludvig

Vedhæftet fil: manglende opgave.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er, så vidt jeg kan se, forlængelsen af din tidligere opgave

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=901708 

hvor kun det første spørgsmål var angivet.

I c) skal man beregne brøkdelene

(y(1)-y(0))/y(0) udtrykt i % og

(y(5)-y(4))/y(4) udtrykt i %

Den 5. time er tidsintervallet fra t=4 til t=5 .

Disse brøkdele er negative og angiver, hvor mange % indholdet vokser. Brøkdelene med modsat fortegn angiver, hvor mange % indholdet aftager.


Svar #2
08. oktober 2010 af ludvig111 (Slettet)

Jeg er ikke helt med :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Til tiden t=4 er indholdet y(4), og til tiden t=5 er indholdet y(5) . I den 5. time aftager indholdet da med

y(4)-y(5), som relativt i forhold til indholdet til tiden t=4 er

(y(4)-y(5))/y(4) .

Indsæt i forskriften og beregn dette.


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Opgaven er uklart formuleret, idet "den første time" kan forstås som den første målte time, altså fra T = 1 til T = 2, hvorved "den femte time" vil blive fra T = 5 til T= 6.

(4,1-2,9) / 4,1 * 100 = 29,27%

(1,1-0,75) / 1,1 * 100 = 31,82%
 

"Den første time" kan også forstås som den første beregnede time, altså fra T = 0 til T = 1, hvorved "den femte time" bliver den fra T = 4 til T = 5

I(0) = 5,8007969
I(1) = = 4,1
Aftaget med (5,8007969-4,1) / 5,8007969 * 100 = 29,32%

I(4) = 1,5
I(5) = 1,1
Aftaget med (1,5-1,1) / 1,5 * 100 = 26,67%

Heldigt, det ikke var en eksamens-situation med den formulering . . .


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Vær opmærksom på, at der spørges om, hvor mange % indholdet AFTAGER i løbet af timen.

Det er altså indholdet i starten af timen minus indholdet i slutningen af timen, divideret med indholdet i starten af timen

Jeg kan se, at nogle har en anden opfattelse - !


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jeg er helt enig i, hvordan hvor mange % indholdet aftager skal beregnes. Det burde også fremgå af bemærkningerne i #1 samt af udtrykket i #3.

Da tiden t angiver antal timer der er gået efter indsprøjtningen, kan jeg kun fortolke den første time som tidsintervallet fra t=0 til t=1, og den 5. time som tidsintervallet fra t=4 til t=5 med det tilhørende udtryk givet i #3. Indholdet aftager jo, fra det øjeblik, det bliver sprøjtet ind, altså fra tiden t=0.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Grunden til min lancering af mulighed 1 var, at man havde anført et måleresultat for T = 6. Det vakte min (måske ubegrundede) mistanke . . .

Desuden bemærkede jeg, at "y5-y4" i # 1 blev erstattet med "y4-y5" i # 3, og glædede mig derover, men da opgavestilleren ikke med sikkerhed kunne formodes at tolke "noterne", ville jeg blot advare mod en ukritisk afskrift.

Hilsen - Stoney


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Takker og bukker i stilhed. :-)


Skriv et svar til: Hjælp til lille opgave om procent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.