Fysik

Specifik varmekapacitet

09. oktober 2010 af lysa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg er i gang med en rapport, hvor jeg skal finde den specifikke varmekapacitet af nogle materialer.

Jeg har lært at formlen for den specifikke varmkapacitet for f.eks. et lod (clod) er:

clod=Clod/mlod

Jeg har regnet de forskellig ting til:

Clod=56,67 J/oC

mlod=0,1 kg

Når jeg sætter tallene ind i formlen, for jeg et resultat, som jeg ikke rigtig kan få til at passe.

clod=56,67 J/oC   / 0,1 kg

clod= 566,7 J/(kg*oC)

Jeg kan ikke finde et materiale, som har denne specifikke varmekapacitet.

Nogen som evt. kan fortælle mig hvad jeg har gjort galt?

På forhånd tak :)

Lisa


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2010 af peter lind

Hvis Clod stammer fra et fysikforsøg, kan det være måleusikkerhed,


Svar #2
09. oktober 2010 af lysa (Slettet)

Det gør det. Det må være grunden, da jeg er rimelig sikker på at jeg har brugt formlerne rigtig.

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Hvordan har du beregnet Clod?


Skriv et svar til: Specifik varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.