Matematik

Ligning med brøker

09. oktober 2010 af Wutever (Slettet)

Hejsa,

Jeg er lige startet i en ny klasse, hvor de er gået i gang med nogle ligninger med brøker, hvilket jeg ikke har fået med...

her er et af stykkerne;

-3 = 6 -          6x + 3 / 19 - 2x

Er der en der vil være sød at hjælpe mig med at forstå hvordan man gør :D? (jeg kender godt selv resultatet)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Lærer man ikke om parenteser mere ??

Gang din ligning igennem med (19-2x),   dvs gang alle led på begge sider af lighedstegnet med (19-2x).


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2010 af NejTilSvampe

 hvorfor så meget mellemrum??

-3 = 6 - (6x+3)/(19-2x)

træk 6 fra på begge sider

-9 = -(6x+3)/(19-2x) 

gang med -(19-2x)  påbegge sider.

9(19-2x) = 6x+3

gang parentesen ud

9*19 - 18x = 6x + 3

læg 18x til og træk 3 fra på begge sider

9*19 + 3 = 24x => x = (9*19+3)/24 = ??


Svar #3
09. oktober 2010 af Wutever (Slettet)

Hvordan kan det være at minus-tegnet forsvinder her:

9(19-2x) = 6x+3

gang parentesen ud

9*19 - 18x = 6x + 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

#2 skrev

9*19 - 18x = 6x + 3

læg 18x til og træk 3 fra på begge sider

og lave så en fejl

9*19-3=24x

171-3=24x

168=24x

x=7


Skriv et svar til: Ligning med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.