Matematik

taylorpolynomium

09. oktober 2010 af mysticalgirl (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Se bilaget, er der nogen der kan hjælpe mig med det?

Vedhæftet fil: taylorpolynomie.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2010 af peter lind

Taylorplynomiet til anden orden er q(0)+q'(0)*t+q''(0)t2/2. Restledde q'''(u)t3/6 hvor u ∈[0;t]


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. oktober 2010 af Tina17 (Slettet)

 #1

Jeg er igang med det samme opgave

er det svaret? og hvordan er du kommet frem til det - kan du komme med lidt forklaring på hvordan kan jeg brug disse udtryk til at forklare 

q(1/2) mindre end (-(5/16))


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. oktober 2010 af GlibbR (Slettet)

Her kommer lidt hjælp :)

andet ordens taylorpol. omkring punktet 0 er defineret som P(t)=q(0)/0!(t-0)^0+g'(0)/1!(t-0)^1+q''(0)/2!(t-0)^2=q(0)+q'(0)t+q''(0)t^2= 0-t+t^2=t^2-t.

Lagrange-restleddet er for et c i intervallet 0 til t givet ved

R(t)=q'''(c)/3!(t-0)^3=q'''(c)/6*t^3 < 3/6*t^3 = 1/2*t^3

Altså er R(1/2)<1/2*(1/2)^3=1/16

Da P(1/2)=1/4-1/2=-1/4 har vi som ønsket, at q(1/2) < -1/4 - 1/16 = -4/16-1/16 = -5/16.

Håber det kunne bruges!
 


Brugbart svar (2)

Svar #4
10. oktober 2010 af GlibbR (Slettet)

SORRY! Jeg lavede lige en regnefejl, der er rettet i nedenstående, der burde være rigtigt!

andet ordens taylorpol. omkring punktet 0 er defineret som P(t)=q(0)/0!(t-0)^0+g'(0)/1!(t-0)^1+q''(0)/2!(t-0)^2=q(0)+q'(0)t+q''(0)/2*t^2= 0-t+1/2*t^2=1/2*t^2-t.

Lagrange-restleddet er for et c i intervallet 0 til t givet ved

R(t)=q'''(c)/3!(t-0)^3=q'''(c)/6*t^3 < 3/6*t^3 = 1/2*t^3

Altså er R(1/2)<1/2*(1/2)^3=1/16

Da P(1/2)=1/8-1/2=-6/16 har vi som ønsket, at q(1/2) < -6/16 + 1/16 = -5/16.
 


Svar #5
10. oktober 2010 af mysticalgirl (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: taylorpolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.