Matematik

HJÆLP: Matematik. Geometri & trigonometri

09. oktober 2010 af AlTgodtxx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folkens.

Jeg er en af dem som har rigtig svært ved matematik. Jeg har især svært ved geometri & trigonometri. Disse emner har jeg netop lige fået en aflevering om. Så derfor har jeg virkelig brug for hjælp!  :-)

Jeg har vedhæftet afleveringen. Opgaverne som jeg ikke kan finde ud af er: 1 & 2. De andre tror jeg godt, at jeg kan finde ud af, men er ikke sikker, så det kan godt være at jeg kommer til at spørger igen.

Tak på forhånd! :-D

Vedhæftet fil: Matematik Aflevering+3.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1. På figuren ses et par ensvinklede trekanter hvoraf man får

(5-3)/3 = (x-5)/5 . heraf findes x.

Opg 2. Lav en tegning. Brug ensvinklede trekanter til at bestemme kirketårnets højde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2010 af NejTilSvampe

#1 -

du har to ensvinklede trekanter lige over den første og den anden kvadrat.

den første trekant har de to kateter 3 og 5-3  den anden har 5 og x-5.

forholdet mellem siderne er ens, dvs:

(5-3)/3 = (x-5)/5

5(5-3) = 3(x-5) 

25-15 = 3x-15

25 = 3x => x = 8,33


Svar #3
10. oktober 2010 af AlTgodtxx (Slettet)

Forstår ikke særlig meget af jeres forklaringer. Hvad er x så? Ud af alle de der udregninger? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den ubekendte x skal findes af ligningen

(5-3)/3 = (x-5)/5

og det blev jo løst i detaljer for dig i #2

x = 25/3 = 8,3333333


Svar #5
10. oktober 2010 af AlTgodtxx (Slettet)

Ahh, nu er jeg med! :-) Tak. I opg. 2 får jeg en masse tal som jeg ikke ved, hvad jeg skal gøre med?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Den masse tal er jo den detaljerede fremgangsmåde i løsningen af den ligning.


Svar #7
10. oktober 2010 af AlTgodtxx (Slettet)

Det du skrev "Andersen11", var til ingen nytte. Jeg forstår det virkelig ikke. Skal jeg tegne i min aflevering for at jeg kan vise/finde ud af resultatet? Kan man ikke regne det ud? :-)  ...

Håber du/i forstår mit spørgsmål.


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jo, det regnes jo ud fra de ensvinklede trekanter, som det blev anført både i #1 og #2.

Eller snakker du nu om Opg 2.? Man laver altid en tegning for at vise, at man har forstået opgaven, og det hjælper også én selv til at finde frem til opgavens løsning. Lav en tegning af et kirketårn (et lodret liniestykke) med solskyggen tegnet ind, og en tilsvarende tegning med en person, der kaster skygge. Personen står op og er også lodret og skyggeretningen er den samme, derfor fremkommer der et par ensvinklede trekanter.


Svar #9
10. oktober 2010 af AlTgodtxx (Slettet)

AHA!

Jeg snakkede om opgave 2. Men det er også lige meget nu. For jeg har nemlig forstået det! :-D

Jeg er rigtig glad for at du gad at hjælpe mig!

TAK!


Svar #10
10. oktober 2010 af AlTgodtxx (Slettet)

Tænkte på om du/i ved, hvordan man laver en trekant i word 2003?


Svar #11
11. oktober 2010 af AlTgodtxx (Slettet)

Nå, men ellers tusind tak!


Skriv et svar til: HJÆLP: Matematik. Geometri & trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.