Matematik

Hjælppppppppppppppppppp mat spg

10. oktober 2010 af saraklar (Slettet)

Find det mindste hele tal t, der passer til ulighedern. fx 5t>43 t= ? evt metode?

Find det største hele talt der passer i uligheden. fx 3t+7<27 t= ? evt metode?

løs ullighederne eks. 6x+9<8x-3? evt metode

på forhånd tak :)


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

I 1) er uligheden 5t > 43 . Divider med 5 til t > 43/5 og find det mindste hele tal, der er større end 43/5 .

I 2) er uligheden 3t + 7 < 27, dvs 3t < 20, eller t < 20/3 . Find det største hele tal, der er mindre end 20/3 .

I en ulighed kan man addere det samme tal på hver side. Man kan gange med et positivt tal på hver side uden at ændre uligheden. Ganger man med et negativt tal, vendes uligheden.


Svar #2
10. oktober 2010 af saraklar (Slettet)

forstår ikke helt dit svar...?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Men hvad er det, du ikke forstår helt?

I 1) skal du finde det mindste hele tal, der er større end 43/5 = 8,6

I 2) skal du finde det største hele tal, der er mindre end 20/3 = 6,6666666.....


Svar #4
10. oktober 2010 af saraklar (Slettet)

okay nu forstår jamen tusinde tak da :)


Svar #5
10. oktober 2010 af saraklar (Slettet)

Men er svaret så 8,6 for jeg tænker er det det mindste hele tal?


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

8,6 er ikke et helt tal. Hele tal er tal som 1, 2, 3, 4 ... I 1) skal der rundes op til det nærmeste hele tal, i 2) skal der rundes ned til det nærmeste hele tal.


Svar #7
10. oktober 2010 af saraklar (Slettet)

så det 5t>43 t=9??


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, 9 er det mindste hele tal, der er større end 8,6 .


Svar #9
11. oktober 2010 af saraklar (Slettet)

Tusinde tak :)


Skriv et svar til: Hjælppppppppppppppppppp mat spg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.