Fysik

Elektricitet og effekt

10. oktober 2010 af aaaaaz (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej folkens

Jeg har en opgave, som jeg ikke kan finde de rette formler til. Den lyder:

I denne øvelse ser vi på energien og effekten afgivet af et 1,5 V batteri, når det er tilsluttet en resistor.
Batteriets elektromotoriske kraft er E = 1,5 V, og dets indre resi- stans er Ri = 0,33 Ω. Resistorens resistans er Ry = 5,00 Ω.

Beregn den effekt batteriet tilfører kredsen.

Hvordan dælen gør jeg det?

Takker på forhånd :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

U = R*I      hvor U = E og R = Ri + Ry     find I

effekten P = Upol*I  =  Ry*I2


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2010 af mathon

                            Pkreds = (Ry/(Ri+Ry)2)·ε2


Skriv et svar til: Elektricitet og effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.