Fysik

F=m*g?

10. april 2005 af DTC (Slettet)
Jeg har regnet mig frem til
jordens radius 511506576km2 og kender
atmosfæretrykket 1013hPa, hvordan finder jeg frem til
"den samlede kraft, hvormed atmosfæren tynger på jordoverfladen"?
Skal jeg bruge F=m*g? Ja eller nej så ka jeg ikke finde ud af hvilke enheder der skal sættes efter tallene... Håber meget at nogen vil hjælpe... På forhånd tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. april 2005 af Lurch (Slettet)

så vidt jeg husker, er tryk defineret som

P= F/A

hvor F er kraften og A er arealet hvorpå denne kraft virker

Du kan finde jordens areal fra din jordradius, og den samlede kraft må da være,
F=P*A

Svar #2
10. april 2005 af DTC (Slettet)

Så hvad skal jeg gøre? Sige 101300N/m2*9,80m/s2 og så har jeg atmosfærens trykkraft på jorden?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. april 2005 af Lurch (Slettet)

prøv at se hvad jeg skrev før igen....
du har trykket P, du kan beregne A, som er jordens areal.
Du skal ikke bruge tyngdeaccelerationen til noget

Svar #4
10. april 2005 af DTC (Slettet)

F = 101300n/m2*511506576000000m2
= 5,2*10^19N
Sådan???

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. april 2005 af Lurch (Slettet)

jeg har ikke regnet dine tal efter, hvis det enorme tal du ahr skrevet er jordens areal, så burde det passe.

Svar #6
10. april 2005 af DTC (Slettet)

Okay takker, men hvad gør jeg så for at beregne massen? m = F/g? men hvilken tyngdeacceleration ska jeg bruge? Det må være den tyngdeaccelleration som atmosfæren samlet set er påvirket af.. men hvordan ved man det?

Svar #7
10. april 2005 af DTC (Slettet)

massen af atmosfæren altså...

Skriv et svar til: F=m*g?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.