Fysik

hvad for en er den rigtige formel?

10. oktober 2010 af sananez (Slettet)

Hej, jeg sidder og skal løse nogle fysik opgaver. Men jeg er gået i stå ved noget. I bogen har jeg fundet Archimedes lov til: Fop = pv*Vv* g

Men på nettet finder jeg: Fop = mvæske · g, hvor der står at det er Archimedes lov. Hvilken skal jeg bruge, og hvad for en er Archimedes lov????


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Det er to varianter af den samme formel. Den første bruger væskens massefylde ρv  (ikke pv) og rumfang Vv, den anden formel bruger massen af væsken mvæske . Der gælder jo at mvæske = ρv·Vv .


Skriv et svar til: hvad for en er den rigtige formel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.