Matematik

fra tæller til potens

11. oktober 2010 af Hviid93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej derude.

Jeg har fået en opgave, hvor jeg skal omregne -2/x^4 til en potens, altså ligesom at 1/x=x^-1, men hvordan gør jeg her?

Tak på forhånd (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

1/x4 = x-4


Svar #2
11. oktober 2010 af Hviid93 (Slettet)

så -2/x4 = x-8 eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. -2/x4 = -2·x-4


Svar #4
11. oktober 2010 af Hviid93 (Slettet)

Mange tak (:


Svar #5
11. oktober 2010 af Hviid93 (Slettet)

Så altså, udtrykket f(x)=3x2+4x-5-2/x4 bliver til f´(x)=6x-20x-6+8x-5 når det diffentieres?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja.


Skriv et svar til: fra tæller til potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.