Matematik

Matematik ligning

11. oktober 2010 af casperl92 (Slettet)

En der gider regne denne ligning ud for mig?

6x + 2 + 4/3 = 2x + 1 + x+1

    3                                    6

Bemærk at 3 og 6 tallet bare er det der står under brøk stregen. Altså 6x/3 og 2/3 osv osv..

Bonus spørgsmål: Punkterne A(-1,-4) og B(1,2) hvis man tegner en streg fra A til B ligger punktet (-50,-161) så på linien A til B?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

gang alle ledmed fællesnævneren, som er 6. Forkort derefter brøkerne

Hældning for linien AB er(y2-y1)/(x2-x1) = (1-(-4))/(2-(-1)) =5/3

Er hældningen den samme for linien gennem A og (-50,161)?


Svar #2
11. oktober 2010 af casperl92 (Slettet)

skal man gange hele højre side med 6 og hele venstre side med 6? eller kun det der står inde i brøkstregen?


Svar #3
11. oktober 2010 af casperl92 (Slettet)

Altså det næste punkt i ligning er :

36x + 12 + 4/3 = 2x + 1 + 6x + 6


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Det hele skal ganges

(6x + 2)/3 + 4/3 = 2x + 1 + (x+1)/6

6*(6x + 2)/3 +6* 4/3 =6* 2x + 6*1 +6* (x+1)/6 forkort de mørke tal i brøkerne


Svar #5
11. oktober 2010 af casperl92 (Slettet)

Så det giver nu 36x + 12 + 24/3 = 12x + 6x + 6


Svar #6
11. oktober 2010 af casperl92 (Slettet)

x = -0,5


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

#5 når du forkorter brøkerne får du

6*(6x + 2)/3 +6* 4/3 =6* 2x + 6*1 +6* (x+1)/6

2*(6x + 2) +2* 4 =6* 2x + 6*1 + (x+1)         gang ind i parenteserne


Skriv et svar til: Matematik ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.