Matematik

Finans - Mat A

13. oktober 2010 af Sweppers (Slettet)

Jeg har siddet med en opgave meget længe nu og kan ikke få det rigtige resultat. kan nogen evt. hjælpe med svar !

Opgaven lyder således:

Frederik har til køb af en ny bil lånt 116.000 kr. i banken. Lånet skal tilbagebetales med en halvårig ydelse på 4621 kr. Renten er 2,5 % pr. halvår.

A) Jeg skal vise ved beregning at Frederik skal betale 40 ydelser?

Efter 8. ydelse laves en ny aftale med banken fordi han ønsker at betale resten af lånet tilbage på 10 år. Banken accepterer samme rente og halvårige ydelser igen. 

B) Hvilket beløb skylder Frederik efter at have betalt 8. ydelse

C) Beregn den nye halvårige ydelse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

For A)  se din anden tråd.

B)  Der skyldes 100965,14 kr.

C)  G = y/r * (1 - (1+r)^-n)

100965,14 = y/0,025 * (1 - 1,025^-20)

y = (100965,14 * 0,025) / (1 - 1,025^-20) = 2524,1285 / (1 - 0,610270943)

y = 6476,62 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Jeg snød dig for en formel til beregning af restgælden - simpelthen fordi en sådan ikke fandtes nogen steder.

Men når den ikke findes, må man jo selv lave den, og her er den til din formelsamling.

Pas godt på den, for den findes som sagt ingen steder.

Altså - restgælden efter n ydelser på lånet.

Gr = G0 (1+r)n - y/r * [(1+r)n - 1]

Gr = restgælden efter n ydelser (100965,14)

G0 = startgælden (116000)

y = ydelsen (4621)

r = renten pr. termin (0,025)

n = antal betalte ydelser (8) 


Skriv et svar til: Finans - Mat A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.