Matematik

Cosinus og Sinus

13. oktober 2010 af Birkebasse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan forklare mig forskellen på cos^-1 og cos og sin^-1 og sin?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen cos-1 er den omvendte funktion til cos , og tilsvarende er sin-1 den omvendte funktion til sin .

cos-1(x) er den vinkel A, hvis cosinus er x . Hvis cos(A) = x, gælder, at A = cos-1(x) .

Da vi har cos(90º) = 0, gælder cos-1(0) = 90º .


Svar #2
13. oktober 2010 af Birkebasse (Slettet)

Okay, tak.

Om vinklen v vides, at sin(v) = 0,7. Bestem vha. grundrelationen cos(v).

1 = (cos(v))^2+(sin(0,7))^2
1 = (cos(v))^2+(0,012217001)?^2
1 = (cos(v))^2+0,000149255
1-0,000149255 = (cos(v))^2
0,999850745 = (cos(v))^2
√0,999850745 = cos(v)
0,99992537 = cos(v)
cos^(-1)(0,99992537) = v
0,699998408 = v
 

Ved du, om det her er forståeligt og svar nok på spørgsmålet, eller er det det rene volapyk?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Cosinus og Sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.