Matematik

Kombinationer a, b og c

14. oktober 2010 af streetkingz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg er igang med min matematik opgave som skal afleveres imorgen, jeg så nået til den her opgave som jeg er helt lost i, håber jeg kan få lidt hjælp er  nogen kloge hoveder derude.. Mange tak 

Angiv et eksempel på kombinationer af fortegn for a, c og d som ikke kan lave en graf. Forklar hvorfor din kombination ikke virker


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

For at lave en graf kræves i hvert fald et x


Svar #2
14. oktober 2010 af streetkingz (Slettet)

glemte lige at skrive at der er tale om andengrads polynomier


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

uanset fortegnene for a, c og d kan man altid lave en graf.  er a = 0 bliver det en ret linie


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Til # 3 :

Nej,  x = 0 bliver en ret linie

Og y = 0

Men a, b og c betegner (normalt) ikke variabler men konstanter.

Bemærk iøvrigt rettelsen i # 2


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

f(x) = ax2 +bx + c      hvis a = 0  er f(x) = bx + c en ret linie.

For x = 0 har du et punkt (0,c)  ikke en ret linie.

og #3 er stadig svaret. hvilket lyder mærkeligt. Er der ikke andre oplysninger??


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Til # 2

Se, det var jo noget ganske andet - at vi taler om et

andengradspolynomium.

Altså f(x) = ax^2+bx+c. Nu fik vi så vores x'er.

Hvis a=0 er det et førstegradspolynomium, f(x) = bx+c, men vi har stadig en graf i form .af en ret linie.

Hvis b også =0 har vi f(x) = c, som er en vandret linie.

Men alle fortegn er tilladt.


Skriv et svar til: Kombinationer a, b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.