Fysik

kinematik

14. oktober 2010 af Netanu (Slettet) - Niveau: A-niveau

 En skøjteløber kommer med farten v0 = 10 m/s ind på et stykke af isen, som skråner
opad, og som gradvist bliver mere ujævnt. Det skrå stykke danner vinklen β = 10 grader
med vandret og har længden L= 20 m. Det kan antages, at den voksende ujævnhed af
isen gør, at den kinematiske gnidningskoefficient på det skrå stykke vokser lineært
som
μ(x)=(1/10)+(x/2L), hvor x angiver strækningen op ad det skrå stykke.
a) Beregn hvor langt op skøjteløberen kommer, før hun går i stå.

Nogen der kan hjælpe med hvordan jeg skal tage fat i den opgave, udover tegning af situationen. Bare et par gode hint:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

se kun på venstre side hvis du ikke vil have for meget hjælp:

ved foden af bakken har skøjteløberen den kinetiske energi                     Ekin.

den energi bruges dels til potentiel energi                                                  Epot = m*g*h,       hvor h = x*sin(10)

og til arbejdet som isen udfører på løberen                                                       A = ∫0x μ(t)*FN dt


Svar #2
14. oktober 2010 af Netanu (Slettet)

 Kan den ikke løses på en anden metode? Vi har nemlig ikke lært om potentiel energi endnu. Tror vi skal løse dem med noget kraft betragtning


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Du lærte om mekanisk energi i 1g. Har du glemt det??


Skriv et svar til: kinematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.